Homepage - Fotografi - Fina foton på sin familj
Fina foton på sin familj

Fina foton på sin familj

Fotografi

Vi alla jagar den där perfekta bilden som återspeglar alla starka känslor som vi upplever i tillfället. Konsten att lyckas fånga alla känslor är något som tar flera år för en fotograf att lära sig, och man blir aldrig fullärd.

För det otränade ögat så är fotografi inte så farligt, det handlar om vinklar och ljus – Hur svårt kan det vara?

Att fånga det perfekta ögonblicket är något som många strävar efter och det finns flertalet kategorier där man delar ut priser för årets foto inom flertalet kategorier. För att visa hur magnifikt det kan vara så kan ni se årets foto 2016 inom naturbilder så kan ni titta här. Bilden är från en oerhört kraftig explosion från en vulkan i Mexico. Inte nog med det, i samband med att askmolnet steg så slog en ljus blixt ner med vulkanens topp. Ett perfekt exempel på hur en kan fånga det perfekta tillfället.

Alla har inte chansen eller kunskapen att fånga något sådant extremt ögonblick. Vi får istället finna ett nöje att fånga mer vardagliga känslor. Fånga dagen och bevara minnen från ens liv uppskattas av ofantligt många, ett tydligt exempel är att se antalet användare av Instagram.

Något som är populärt på Instagram är hashtaggen ”#Barnvagn”. Där så finns det tusentals bilder på glada föräldrar som är ute på sitt dagliga äventyr med sina barn och deras barnvagnar.

Att posera sin barnvagn från Britax i det perfekta ljuset, i den perfekta vinkeln och med den perfekta bakgrunden är en stor utmaning. Det finns tusentals bilder som ligger publicerade under en och samma hashtag, där vissa ser mer tilltalande ut än en annan. Vi kan se indikationer på vilken av bilderna som är mest lyckad om vi tittar på antalet likes och kommentarer från andra användare.

nullpoint