Homepage - Fotografi - Bröllopsfotografering
Bröllopsfotografering

Bröllopsfotografering

Fotografi

Bröllopsfotografering är något speciellt, oavsett om man står framför eller bakom kameran. För brudparet är det en av de viktigaste dagarna i deras liv, och det gäller därför att fotografen är lyhörd för deras önskemål och kan anpassa sig efter de krav som paret har gällande vilka bilder som ska tas under dagen (till exempel porträttbilder, foton av vigseln och så vidare). Samtidigt är det som bröllopsfotograf viktigt att inte fastna för mycket i det tekniska, utan att fånga de spontana ögonblicken under dagen, och få med stämningen på bilderna. Det är detta som gör bilderna till något utöver det vanliga, och som gör att brudparet kan leva sig tillbaka till dagen i efterhand.

För att undvika att det blir stelt att ta porträttbilder, är det bra att träffa brudparet i förhand, så att alla kan lära känna varandra. Detta möte är också ett bra tillfälle att prata om vad brudparet förväntar sig från fotografen, och kanske även att provfotografera några bilder. På så sätt får brudparet en känsla för fotografens stil, och fotografen får en känsla för hur man lockar fram bra bilder hos brudparet.

Något annat som är viktigt är att man får med alla detaljer under bröllopsdagen på bild. Detta är något som brudparet själva kanske inte tänker på i all upprymdhet, men när bröllopet är flera månader (och år) bort kommer de att uppskatta att kunna se tillbaka på närbilder av deras dukning, av brudens bukett och andra detaljer. Ett smart knep är att som fotograf ha med sig en vacker vas till bröllopet. Då kan den användas för att fotografera brudbuketten medan paret sitter till bords, om det inte fanns tid till det innan. Om man använder någon av de klassiska och eleganta vaser som finns på Svenskttenn.se har man en vas som passar till alla brudbuketter, oavsett färg och stil, och kan skapa vackra stilleben av buketten.

Sist men inte minst är en bra bröllopsfotograf alltid förberedd på det värsta, det vill säga regn. Om möjligt är det bra att ha rekat platser för porträttfotograferingen innan, och att ha ett inomhusalternativ vid dåligt väder. I annat fall får man ha med sig ett par snygga paraplyer, så att brudparet kan hålla sig torra vid en kort fotosession utomhus.

nullpoint