Homepage - Uncategorized - Fotografera till din blogg
Fotografera till din blogg

Fotografera till din blogg

Uncategorized

Om du har en blogg, brukar du troligtvis ta kort som används för att förstärka texten. Att lägga ut foton på bloggen är ett enkelt sätt att få mer bloggmaterial. Men du kan också använda dina foton för att förbättra din blogg och få fler läsare.

En bild säger mer än tusen ord

En bra bild säger mycket, vilket är en god anledning att verkligen försöka ta bra bilder till din blogg. Men folk besöker inte din blogg för att titta på bilder – såvida du inte är extremt skicklig på att fotografera. När vi surfar runt på nätet söker vi ofta användbar kunskap. Ett tips är att skapa gör-det-själv-artiklar som visar läsaren hur man gör något på egen hand. Om du bloggar om trädgård eller om hur man bygger något själv, så kan du ta bra kort som visar processen av hela ditt projekt. Om du ska anlägga ett jordgubbsland, så kan du ta kort när du köper byggmaterialet på till exempel Byggmax, hur du lägger grunden till landet och sedan steg för steg bygger jordgubbslandet. Ta bra bilder på varje del av processen och tänk på att målet med bilderna är att visa läsaren hur man ska göra de olika delmomenten. Gör-det-själv-artiklar är både populära att läsa och dela, samt är den slags bloggartikel som besökare gärna återkommer till.

Kort och kort

Det finns kort, och så finns det kort. Det finns en anledning till att vissa bilder blir virala nyheter över en natt, medan de flesta bilder bara är en i mängden. Om du vill få fler läsare till din blogg är det viktigt med bra fotografier. Om du lagt ner tid på att skriva en längre artikel, som vad man ska tänka på när man köper en hund, men artikeln börjar med en ganska medioker bild, så kan det påverka om besökarna verkligen kommer att läsa din artikel. Förutom att du kan köpa bra fotografier och även använda copyrightsfria bilder, så bör du också träna på att förbättra din fototeknik. Ju fler kort du kan ta själv, desto mer genuin kommer din blogg att vara. Du bör läsa på om fotografering och verkligen lära dig grunderna, men också våga vara kritisk mot dina kort och bara lägga upp bilder som är riktigt bra.

Bilder ger mer besökare

Bra bilder ger fler besökare på flera sätt. De flesta av oss tittar på bilden innan vi läser en blogg eller tidning – ju bättre bild, desto mer sannolikt att vi kommer att läsa texten. Ett riktigt snyggt foto är också något som vi gärna delar med andra – om du tar bra fotografier kommer alltså läsare att dela bilden och en länk till din blogg! Sökmotorer tycker också om bilder och din blogg kommer högre upp i ranking om du har många bilder. Ett tips är att ge bilderna namn som stämmer med sökord som passar till din blogg, då hjälper korten dig ännu mer för att bli högt rankad och få många besökare.